• Zo dat was vanmorgen best vroeg! 9.00 uur in Dordrecht korfballen in de kerstvakantie. Nouja, zitten we meteen weer in het ritme voor school zullen we maar denken. Toen we bij Deetossnel kwamen, hoorden we dat onze tegenstander maar 3 kinderen had. De wedstrijd kon niet doorgaan. Dat was wel jammer, dus spraken we af dat we dan lekker een uurtje met elkaar zouden trainen. Maar gelukkig lukte het ze toch om nog iemand te vinden en zo konden we, een paar minuutjes later dan gepland, toch de wedstrijd spelen!
  Het was in het begin best weer even wennen. We hadden ten slotte ook 3 weken niet met elkaar getraind.
  Deetossnel scoorde als eerste. Fedde kon gelukkig snel de 1-1 scoren.
  We hadden vandaag afgesproken om dicht bij onze tegenstander te blijven als zij de bal hadden en dat ging erg goed! Tess kon ook erg goed 1 tegen 1 verdedigen. We gingen aanvallend ook steeds beter korfballen. Faya rende, met haar ontstoken teen, knap het veld over om ballen te onderscheppen en zo naar onze korf te brengen. Ze had ook erg mooie kansen, maar ze gingen net mis. Eef kon ook een paar keer schieten en ook de bal na een schot vangen, zodat we verder konden aanvallen. Fedde had vandaag wel de actie van de wedstrijd: hij kon echt heel mooi de bal binnen de lijn tikken!
  Deetossnel scoorde toen toch nog de 2e keer, maar zoals we al zeiden: onze aanvallen gingen steeds beter en sneller. Sven, die niet helemaal fit was, rende iedere keer ook snel naar de korf om daar als echte spits te schieten! Gelukkig scoorde hij ook nog en werd het 2-2.
  Met de strafworpen wonnen met 3-5 door 2 mooie 'echte' strafworpen van Tess en doelpunten van Fedde, Sven en Faya.
  Na de wedstrijd kregen we van Deetossnel een appel of een mandarijn en dat was wel erg lekker! Dankjewel daarvoor!

  Volgende week gaan we eerst buiten trainen en dan zaterdag mogen we op de nieuwe vloer van de sporthal spelen. We zijn wel heel erg nieuwsgierig hoe dat gaat!