Ventura Sport veroordeelt tot extra wedstrijden

Afgelopen zaterdag heeft Ventura Sport de laatste strohalm niet kunnen pakken om beslissingswedstrijden tegen degradatie te ontlopen. In het belangrijke duel tegen NIO was de ploeg van trainer Arie Kranendonk niet opgewassen en liep het constant achter de feiten aan. NIO boekte een terecht overwinning met 15-11.

De ploeg uit Strijen was op 2 plekken gewijzigd, Marlijn Schaap en Jolien Berrevoets speelden op de plek van de afwezige Marlissa Seton en de geblesseerde Lotte Buitendijk. Ondanks de goede bedoelingen was het NIO dat het voortouw nam in de wedstrijd, na 20 minuten spelen was het 6-2 voor de thuisploeg. Ventura Sport speelde zonder de echte overtuiging maar kwam wel terug bij rust tot 7-6. Na rust eigenlijk hetzelfde spelbeeld, waarbij Ventura Sport met name aanvallend met zichzelf worstelde. Ook een aantal wissels brachten niet het gewenste effect maar tot aan 13-11 was er nog een kleine kans met nog 5 minuten te spelen. Het geloof in een goed eindresultaat ontbrak en NIO wist nog 2 keer te scoren waardoor de eindstand 15-11 op het formulier kwam.

Door deze uitslag is Ventura Sport als 6e geëindigd in de competitie en is het veroordeelt tot het spelen van beslissingswedstrijden. Nou is Ventura Sport dat de laatste jaren wel gewend, echter ging dat voor promotie. De komende weken zullen alle zeilen bijgezet moeten worden om degradatie te voorkomen. De tegenstanders in de wedstrijden zijn Conventus uit Zwijndrecht en SDO uit Hillegom. Afhankelijk van de uitslag a.s. zaterdag, Conventus speelt dan tegen SDO zal Ventura Sport op 21 of 22 maart moeten aantreden en op zaterdag 24 maart. De ploeg uit Strijen zal beide wedstrijden in winst om moeten zetten om de degradatie naar de 4e klasse te ontlopen.

Doelpuntenmakers: Arnold in’t Veld 3, Arco Dalm/Naidja van Aelst 2, Lennert Leunis/Marlijn Schaap/Siebe Buitendijk en Jolien Berrevoets ieder 1.