Ventura Sport verliest laatste wedstrijd

In de laatste wedstrijd van het seizoen heeft Ventura Sport verloren in een doelpuntrijke wedstrijd tegen nummer 2 Dijkvogels. Een wedstrijd met 2 gezichten waarbij de 1e helft duidelijk voor Dijkvogels was en de 2e helft de ploegen iets dichter bij elkaar lagen. Eindstand 23-21.

De eerste helft was kenmerkend (met name de 1e 20 minuten) voor het gehele seizoen, waarin Ventura Sport wisselvallig speelde. Met Marlijn Schaap, voor de afwezige Marlissa Seton, begon de ploeg van trainer Arie Kranendonk niet goed aan de wedstrijd, al snel was het 5-1 voor Dijkvogels. Aanvallend niet scherp genoeg en verdedigend veel fouten, echter kwam Ventura Sport hierna beter in het spel. Langzaam kwam het een beetje terug en de rust werd bereikt met een 10-6 achterstand.

Na rust was het allemaal een stuk beter en leuker om te zien, Ventura Sport wist met meer power en afwisselend aanvalsspel de wedstrijd volledig om te keren. En nam een 15-19 voorsprong, helaas ging het daarna weer verdedigend mis waardoor Dijkvogels terugkwam tot 21-21. Met nog 1 minuut te spelen wist Dijkvogels nog 2 keer te scoren waardoor de eindstand 23-21 op het scorebord kwam te staan.

Een wedstrijd wat al met al typerend was voor dit seizoen, een te wisselvallig Ventura Sport wat zelfs een degradatie opleverde in de zaal. En een 4e plek op het veld, hieraan zal komend seizoen verbetering in moeten komen. Deze wedstrijd betekende voor een aantal mensen afscheid, Arie Kranendonk gaat met korfbal pensioen, Naidja van Aelst (stopt) en Nathan Visser (gaat naar Sporting Delta). De nieuwe trainer Marcel Versteeg zal komend seizoen moeten bouwen aan een team wat minder wisselvallig zal moeten presteren.

Doelpuntenmakers: Lennert Leunis 5, Arnold in’t Veld 4, Naidja van Aelst/Lotte Buitendijk 3, Siebe Buitendijk/ Sanne van de Maas 2, Nathan Visser en Jolien Berrevoets 1.