Ventura Sport verliest in 5 minuten

De eerste “retour” wedstrijd stond op het programma tegen Triaz in Amsterdam. De thuiswedstrijd had Ventura Sport zeer overtuigend gewonnen met 28-13. Ondanks de mindere resultaten was er vooraf goede hoop om weer winst te kunnen pakken. De wedstrijd ging lang gelijk op, echter was het de verdediging die de Strijenaren in de steek liet, binnen 5 minuten werd de wedstrijd verloren waardoor de einduitslag van 22-15 op het scorebord kwam te staan.

De ploeg van trainer Arie Kranendonk begon met alle goede bedoelingen vooraf, niet goed aan de wedstrijd. Binnen de kortste keren keek het tegen een 6-1 achterstand aan, waardoor het tot een inhaalrace was gedwongen. Ventura Sport rechte haar rug en knokte zich langzamerhand terug in de wedstrijd, ondanks het mindere spel van de laatste weken werd het langzaam de meerdere van Triasz. De rust werd bereikt met een krappe 8-9 voorsprong.

Dit gaf goede moed voor de 2e helft, want de achterstand was omgezet in een voorsprong en de wedstrijd lag weer open. In de 2e helft waren het beide ploegen die om en om score en ondanks een licht overwicht voor Ventura Sport was het niet in staat om afstand te nemen van de Amsterdammers. De verdediging was niet sluitend en wederom werd er teveel ruimte gegeven aan de tegenstander. Tot aan 13-13 ging het gelijk op, waarna de productie van Ventura Sport stokte en Triaz een aantal keer achter elkaar snel tot score kwam. Hierna moesten de Strijenaren capituleren want ze waren niet meer in staat om het gat te dichten, de eindstand werd bereikt bij een 22-15.

Helaas wederom geen punten voor de ploeg van trainer Arie Kranendonk, die de laatste weken in een moeilijke fase zitten. Door 5 verliespartijen op een rij komen de onderste regionen wel dichtbij en zal de druk toenemen de komende weken. De doelpunten worden te makkelijk geincasseerd en wanneer de eigen productie dan stokt dan behaal je weinig punten en kun je verliezen van iedere tegenstander. De komende weken zal er echt uit een ander vaatje moeten worden getapt, om de broodnodige punten te behalen. Te beginnen a.s. zaterdag tegen Thor uit Harmelingen. De wedstrijd begint om 16.15 uur in Strijen en de ploeg heeft uw steun nodig.

Doelpuntenmakers: Arnold in’t Veld/Nathan Visser 5, Sanne van de Maas 3 en Lotte Buitendijk 2.