Ventura Sport pakt de draad weer op

Een week na de degradatie naar de 4e klasse in de zaal, moest de knop alweer om voor de ploeg van trainer Arie Kranendonk. De eerste veldwedstrijd tegen Gemini stond op het programma, het was de vierde keer dat de ploegen tegenover elkaar stonden. Een lastige ploeg waar tegen Ventura Sport het al moeilijk tegen heeft gehad, en wederom was het lastig afgelopen zaterdag. Waarbij Ventura Sport met hard werken de punten in Strijen wist te behouden, 11-10 einduitslag.

Vol goede moed en met een overwinning in de doordeweekse oefenwedstrijd op zak, begon de thuisploeg aan de wedstrijd. Ventura Sport speelde geen hoogstaande wedstrijd, maar de wil was er weer. De lastige tegenstander wilde van geen wijken weten en de ruststand werd met 4-4 bereikt. Beide ploegen kwamen moeizaam tot score en er waren weinig verschillen tussen de ploegen, bij vlagen werd er goed verdedigd maar even vaak was het slordig. Na rust kwam Gemini sterker uit de kleedkamer en nam een 5-8 voorsprong. Even leek het erop alsof de kopjes weer gingen hangen bij de ploeg van Arie Kranendonk. Maar niets was minder waar en rug werd gerecht, de thuisploeg kwam langzaam terug in de wedstrijd. Bij 9-9 kwam Ventura Sport langszij en door 2 belangrijke doelpunten van Arnold in’t Veld werd de 11-9 voorsprong genomen. In de laatste minuut werd het nog 11-10 maar de wedstrijd was gespeeld.

Al met al een zeer moeizame maar ontzettend nuttige overwinning, mede door goede resultaten voor de zaal staat Ventura Sport gedeeld 3e. En heeft het nog 2 punten nodig om echt veilig te zijn, de eerste kans hierop is zaterdag 14 april tegen ACKC uit Almkerk. Zij verloren nipt van de ongenaakbare koploper OZC, dus het beloofd een pittige wedstrijd te worden. De wedstrijd begint om 15.30 uur in Almkerk.

Doelpuntenmakers: Siebe Buitendijk/Lennert Leunis 3, Nathan Visser/Arnold in’t Veld 2, Lotte Buitendijk 1.